Οι 5 πιο όμορφες παραλίες της Αγιας Ναπας & του Πρωταρα

05. 08. 2019

go bottom

Are you visiting Cyprus this summer or are you a Cypriot looking for the best beaches in Ayia Napa and Protaras?

Έχουμε συγκεντρώσει για εσάς σε ένα μόνο άρθρο τις πιο δημοφιλείς και ελκυστικές παραλίες στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι αυτές οι δύο περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου προσελκύουν τους περισσότερους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας. Οι παραλίες με γαλάζια σημαία είναι φυσικά ένας από τους λόγους.

Nissi Bay, Αγία Νάπα – Γαλάζια σημαία

Η παραλία Nissi στην Αγία Νάπα κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των δημοφιλέστερων και πιο φωτογραφημένων παραλιών στο Instagram και κατατάχθηκε 25η στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου το 2018.

Βρίσκεται 3,5 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο του δημοφιλούς τουριστικού θέρετρου της Αγίας Νάπας, έχει μήκος 300 μέτρα στον κόλπο Nissi και είναι διάσημη για το μικρό νησάκι και την αμμουδιά της – ένα φυσικό φαινόμενο που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή.

Διαθέτει βραχώδεις σχηματισμούς στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της, έχει ωραία, χρυσή άμμο και ήρεμα, πεντακάθαρα νερά. Θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, χάρη στο περίφημο νησάκι που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή, ενώ η παραλία της Μακρόνησου είναι εύκολα προσβάσιμη. Εκεί θα συναντήσετε και τον αρχαιολογικό χώρο των Τάφων της Μακρόνησου.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία διαθέτουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ υπάρχουν πολλά εστιατόρια και περίπτερα στην περιοχή.

Παραλία Fig Tree Bay, Πρωταράς – Γαλάζια σημαία

Με περισσότερες από 30.000 αναρτήσεις στο Instagram το Fig Tree Bay είναι δικαίως η δεύτερη πιο δημοφιλής παραλία στην Κύπρο αμέσως μετά την παραλία Nissi και μια από τις πιο διάσημες παραλίες στην Ευρώπη.

Η πιο δημοφιλής παραλία του Πρωταρά γνωστή ως Fig Tree Bay διαθέτει χρυσή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Πήρε το όνομά της από ένα αιωνόβιο δέντρο συκιάς που βρίσκεται εκεί από τον 17ο αιώνα.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ η γενική περιοχή διαθέτει μια ποικιλία από καταλύματα, εστιατόρια και περίπτερα.

Παραλία Κόννος – Γαλάζια σημαία

Ένας επίγειος παράδεισος.

Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Νάπας – στο δρόμο μεταξύ του ακρωτηρίου του Κάβο Γκρέκο και του Πρωταρά βρίσκεται η παραλία Κόννου μήκους 200 μέτρων και είναι μια από τις πιο γραφικές του νησιού.

Ο Κόννος είναι μία μικρή, ειδυλλιακή παραλία που καλύπτεται από ψιλή χρυσή άμμο και οριοθετεί τα όρια μεταξύ Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου. Διαθέτει ήρεμα και κρυστάλλινα νερά που προστατεύονται από τους δυνατούς ανέμους.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar με μουσική και θαλάσσια σπορ. Υπάρχει επίσης σημείο διέλευσης για μικρά σκάφη, καθώς οι παρακείμενες παραλίες παρέχουν όρμους για αγκυροβόληση σκαφών και καταδύσεις. Υπάρχουν ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών με θέα την παραλία, καθώς και εστιατόρια και περίπτερα σε κοντινή απόσταση.

Το μονοπάτι προς την παραλία είναι γεμάτο από πεύκα και πράσινο, ενώ η θέα από την κορυφή είναι πραγματικά μαγευτική. Η παραλία προσφέρει πρόσβαση σε όλα όσα προσφέρει το Εθνικό Δασικό Πάρκο – το οποίο βρίσκεται στο δίκτυο ευρωπαϊκών προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και εκεί μπορείς να κάνεις πεζοπορία και καταδύσεις.

Παραλία Αγία Θέκλα

Μια όμορφη φυσική παραλία.

Η παραλία της Αγίας Θέκλας μήκους 300 μέτρων βρίσκεται 6,5 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Νάπας και ανήκει στην ειδική προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000.

Ως αμμώδης, φυσική παραλία, έχει έναν βραχώδη πυθμένα καλυμμένο με ψιλή, χρυσή άμμο με πεντακάθαρα ήρεμα νερά.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ υπάρχει ένα κατάστημα με είδη πρώτης ανάγκης ενώ η περιοχή διαθέτει μια ποικιλία από εστιατόρια και περίπτερα.

Η παραλία πήρε το όνομά της από την Αγία Θέκλα, στην οποία είναι αφιερωμένος ο γειτονικός λαξεμένος σε σπηλιά ναός και το σύγχρονο λευκό ξωκλήσι.

Παραλία Βαθιά Γωνιά – Γαλάζια σημαία

Ακτή ήρεμων θαλασσινών θαλασσών χωρίς ανέμους.

Βρίσκεται 2,2 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Νάπας, η παραλία της Βαθιάς Γωνιάςς μήκους 300 μέτρων είναι μια όμορφη παραθαλάσσια έκταση που βρίσκεται 400 μέτρα ανατολικά του πιο πολυσύχναστου κόλπου Νησί.

Ως αμμώδης παραλία με φυσικό βραχώδη κόλπο, είναι καλυμμένη με ψιλή, χρυσή άμμο και τα κρυστάλλινα θαλασσινά νερά της είναι σχετικά ήρεμα.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, ενώ υπάρχουν καταλύματα και μια ποικιλία από εστιατόρια που βρίσκονται κοντά. Ένα καινοτόμο σύστημα (Seatrac) είναι εγκατεστημένο στην παραλία και προσφέρει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα με ειδικές ανάγκες.