Οι 5 πιο ελκυστικές παραλίες στην Αγία Νάπα και στον Πρωταρά

05. 08. 2019

πήγαινε κάτω

Επισκέπτεστε την Κύπρο αυτό; summer ή είσαι Κύπριος που αναζητάς τις καλύτερες παραλίες στην Αγία Νάπα και στον Πρωταρά;

Συγκεντρώσαμε για εσάς σε ένα μόνο άρθρο τις πιο δημοφιλείς και ελκυστικές παραλίες της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά. Δεν είναι μυστικό και δεν είναι περίεργο ότι αυτές οι δύο περιοχές της Επαρχίας Αμμοχώστου προσελκύουν τους περισσότερους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας. Οι παραλίες με γαλάζια σημαία είναι φυσικά ο λόγος.

Nissi Bay Beach – Γαλάζια Σημαία

Η παραλία Nissi στην Αγία Νάπα έχει καταταχθεί στην τρίτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών και πολυφωτογραφημένων παραλιών του κοινωνικού δικτύου Instagram και έχει τοποθετηθεί στην 25η θέση στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου το 2018.

Βρίσκεται 3.5 χλμ δυτικά από το κέντρο του δημοφιλούς τουριστικού θέρετρου της Αγίας Νάπας, η μήκους 300 μέτρων παραλία του κόλπου Νησί φημίζεται για το μικρό νησάκι και την αμμώδη λωρίδα της – ένα φυσικό φαινόμενο που αποτελεί ορόσημο στην περιοχή.

Αποτελούμενη από ακτές και βραχώδεις σχηματισμούς στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της, η παραλία έχει ψιλή, χρυσαφένια άμμο και ήρεμα, κρυστάλλινα νερά που προστατεύονται από τους ανέμους. Θεωρείται από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, χάρη στο διάσημο νησάκι που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτογραμμή, ενώ η παραλία της Μακρονήσου είναι εύκολα προσβάσιμη, μαζί με τον αρχαιολογικό της χώρο των Τάφων της Μακρονήσου.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες και εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, ενώ υπάρχουν διάφορα εστιατόρια και περίπτερα στην περιοχή.

Παραλία Πρωταρά (Fig Tree Bay) – Γαλάζια Σημαία

Με περισσότερες από 30,000 αναρτήσεις στο instagram από ανθρώπους από όλο τον κόσμο που έχουν επισκεφθεί, το Fig Tree Bay είναι δικαιωματικά η δεύτερη πιο διάσημη παραλία στην Κύπρο αμέσως μετά την παραλία Νησί και μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ευρώπης.

Στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του Πρωταρά, στη δημοφιλή παραθεριστική πόλη του Παραλιμνίου, η δημοφιλής παραλία του Πρωταρά πιο γνωστή ως Fig Tree Bay - διαθέτει ψιλή, χρυσαφένια αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά. Πήρε το όνομά του από μια ενιαία, μοναχική συκιά που βρίσκεται εκεί από τον 17ο αιώνα.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες και εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, ενώ η γενική περιοχή διαθέτει ποικιλία καταλυμάτων, εστιατόρια και περίπτερα..

Παραλία Κόννου – Γαλάζια Σημαία

Ένα μικρό κομμάτι νησιώτικου παραδείσου.

Σε απόσταση 4 χλμ. ανατολικά του κέντρου του δημοφιλούς θερέτρου της Αγίας Νάπας –στο δρόμο μεταξύ του ακρωτηρίου Γκρέκο και του Πρωταρά– η παραλία Κόννος μήκους 200 μέτρων είναι μια από τις πιο γραφικές του νησιού.

Η τελευταία παραλία που οριοθετεί τα όρια μεταξύ Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, ο Κόννος είναι μικρή και ειδυλλιακή και καλύπτεται από ψιλή χρυσαφένια άμμο. Τα ήρεμα και κρυστάλλινα νερά του είναι προστατευμένα από τους δυνατούς ανέμους.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar με μουσική και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Υπάρχει επίσης σημείο διέλευσης για μικρά σκάφη καθώς οι παρακείμενες παραλίες παρέχουν όρμους για αγκυροβόληση σκαφών και καταδύσεις. Υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία με θέα στην παραλία, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν εστιατόρια και παντοπωλεία.

Το μονοπάτι προς την παραλία σας οδηγεί μέσα από πεύκα και πράσινο, ενώ η θέα από την κορυφή είναι πραγματικά μαγευτική. Η παραλία προσφέρει πρόσβαση σε όλα όσα προσφέρει το Εθνικό Δασικό Πάρκο – το οποίο βρίσκεται στο δίκτυο προστατευόμενων ευρωπαϊκών περιοχών Natura 2000 –, όπως πεζοπορία και καταδύσεις.

Παραλία Αγίας Θέκλας

Μια όμορφη φυσική παραλία.

Σε απόσταση 6,5 χλμ. δυτικά του κέντρου του δημοφιλούς θέρετρου της Αγίας Νάπας, η μήκους 300 μέτρων παραλία της Αγίας Θέκλας είναι μια όμορφη παραθαλάσσια περιοχή που βρίσκεται εντός του SPA (ειδική προστατευόμενη περιοχή) του δικτύου Natura 2000.

Ως αμμώδης, φυσική παραλία, έχει βραχώδη βυθό καλυμμένο με ψιλή, χρυσαφένια αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της είναι σχετικά ήρεμα.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες και εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχει ένα παντοπωλείο, ενώ η γενική περιοχή διαθέτει διάφορα εστιατόρια και περίπτερα.

Η παραλία πήρε το όνομά της από την αγία Αγία Θέκλα, στην οποία είναι αφιερωμένοι ο κοντινός λαξευμένος ναός και η νέα λευκή εκκλησία.

Παραλία Βάθειας Γωνιάς – Γαλάζια Σημαία

Ακτή με ήρεμα θαλασσινά νερά με έλλειψη ανέμων.

Σε απόσταση 2.2 χλμ. δυτικά του κέντρου του δημοφιλούς θέρετρου της Αγίας Νάπας, η μήκους 300 μέτρων παραλία Βάθεια Γωνιά είναι μια όμορφη παραλιακή έκταση που βρίσκεται 400 μέτρα ανατολικά του πιο πολυσύχναστου κόλπου Νησί.

Ως αμμώδης παραλία με φυσικό βραχώδη κόλπο, καλύπτεται από ψιλή, χρυσαφένια αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της είναι σχετικά ήρεμα. Υπάρχει παντελής έλλειψη αντίθετου ανέμου στην παραλία.

Οι εγκαταστάσεις στην παραλία περιλαμβάνουν τουαλέτες, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες και εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν καταλύματα και διάφορα εστιατόρια. Ένα μέσαnovaΤο σύστημα tive (Seatrac) που προσφέρει αυτόνομη πλήρη πρόσβαση στη θάλασσα για ΑΜΕΑ, είναι εγκατεστημένο στην παραλία.