Πανό Φρέναρος

Φρέναρος πήγαινε κάτω

ΦΡΕΝΑΡΟΣ

Το χωριό Φρέναρος είναι ένα γεφύρι που συνδέει την παράδοση με το σήμερα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο νεολιθικός οικισμός που βρέθηκε σε αρχαιολογικές ανασκαφές αποκαλύπτει ότι η περιοχή κατοικούνταν από τα προϊστορικά χρόνια. Ωστόσο, η παλαιότερη επίσημη αναφορά στον Φρέναρο ανάγεται στα χρόνια της Ενετοκρατίας. Σύμφωνα με αρχεία, πήρε το όνομά του από τους Fréres Mineurs (μικρά αδέρφια) καθώς έτσι αποκαλούσαν το τάγμα τους οι Φραγκισκανοί Λατίνοι μοναχοί που είχαν τότε το μοναστήρι της Παναγίας Χορδακιώτισσας.

Αρχάγγελος Μιχαήλ

ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού: Εδώ και πολλά χρόνια, η κοινότητα του Φρέναρου διοργανώνει την Παγκύπρια Γιορτή Καρπουζιού, αναδεικνύοντας νέες γαστρονομικές συνταγές φτιαγμένες με καρπούζι και τα παράγωγά του. Στο φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε φρέσκο ​​καρπούζι καθώς και ποικιλία προϊόντων από καρπούζι όπως γλυκό και παγωτό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το υπέροχο κοκτέιλ καρπούζι.

Μουσείο Αλευρόμυλου Χατζηγιώρκη

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, οι πατάτες και τα καρπούζια είναι τα πιο γνωστά προϊόντα του χωριού καθώς και το μοναδικό χαλούμι του

Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  • Απολαύστε μια αυθεντική εμπειρία γεωργίας στο Μουσείο Αλευρόμυλου Χατζηγιώρκη.
  • Επισκεφθείτε την Παγκύπρια Γιορτή Καρπουζιού και δοκιμάστε φρέσκο ​​καρπούζι και διάφορες ευφάνταστες συνταγές με καρπούζι.

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΦΡΕΝΑΡΟΣ: 4.286 (ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011)

ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΚΑΣ