Πανό Δασάκι

Δασάκι Άχνας πήγαινε κάτω

ΔΑΣΑΚΗ ΑΧΝΑΣ

Ένα χωριό που έχει μια μεγάλη ιστορία για τη δύναμη των ανθρώπων του. Στην τοποθεσία θα βρείτε θεματικά πάρκα, υπέροχες ταβέρνες με παραδοσιακό φαγητό, υπέροχα γαλακτοκομικά προϊόντα και αξιοθέατα για να ανακαλύψετε.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στις 28 Αυγούστου 1974 οι κάτοικοι της Άχνας, κυνηγημένοι από τον τουρκικό στρατό, κατέφυγαν σε ένα δάσος μαζί με κατοίκους των γύρω χωριών. Ήταν η ανάγκη των εκτοπισμένων να βρουν σπίτι μετά την τουρκική εισβολή που δημιούργησε αυτόν τον νέο οικισμό, και ονομάστηκε Δασάκι Άχνας.

Μνημείο Προσφύγων

ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: Κάθε χρόνο διοργανώνεται φιλανθρωπικό παζάρι με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Την παραμονή των Χριστουγέννων προσφέρονται ζεστά κάστανα, παξιμάδια, ελιές, κρασί και ζιβανία, ενώ ο Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.

Πασχαλινή εκδήλωση: Τη Δευτέρα του Πάσχα γίνεται μεγάλη εκδήλωση με φαγητό, ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς, παιχνίδια και φουσκωτά.

Ζωικό Πάρκο

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η καλλιέργεια της πατάτας είναι μια από τις σημαντικότερες ασχολίες των κατοίκων της Άχνας. Το χωριό φημίζεται και για τα τυροκομικά του, όπως χαλούμι και αναρή.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  • Το πάρκο μελισσών και το μουσείο του
  • Το πάρκο ζώων και το πάρκο των γαϊδάρων
  • Δοκιμάστε παραδοσιακά πιάτα σε μια από τις ταβέρνες του χωριού
  • Αγοράστε παραδοσιακή φρέσκια αναρή και χαλούμι για τα οποία φημίζεται η Άχνα.

ΔΑΣΑΚΙ ΑΧΝΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 2.087 (ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011)

ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ