Πανό Αυγόρου

Αυγόρου πήγαινε κάτω

ΑΥΓΟΡΟΥ

Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου με μεγάλη ιστορία και όπου θα ανακαλύψετε γραφικές εκκλησίες, το μοναδικό πάρκο λεβάντας και φυσικά το Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Αυγόρου είναι το τέταρτο μεγαλύτερο χωριό των Κοκκινοχωρίων και πήρε το όνομά του από τον βασιλιά της Σαλαμίνας Ευαγόρα (435 – 374 π.Χ.). Σύμφωνα με την παράδοση, ο Βασιλιάς επισκεπτόταν συχνά την κοινότητα επειδή διατηρούσε εκεί τα λουτρά του.

Άγιος Γεώργιος Τερατσιώτης

ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας: Στο Αυγόρου διοργανώνεται κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ στην περιοχή των Κοκκινοχωρίων. Στο φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε δωρεάν πατάτες μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους και να βρείτε πολλά προϊόντα από πατάτες.

 Πασχαλινές εκδηλώσεις: Κάθε χρόνο, την Τρίτη του Πάσχα, διοργανώνεται μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία του χωριού.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο Αυγόρου καλλιεργούνται ποιοτικές πατάτες εδώ και δεκαετίες και αποτελούν το κύριο προϊόν τοπικής κατανάλωσης και εξαγωγής

Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  • Πηγαίνετε οπωσδήποτε στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας. Θα δοκιμάσετε τις πιο νόστιμες πατάτες.
  • Μην χάσετε αυτήν την εμπειρία: το CyHerbia Botanical Park & ​​Labyrinth είναι κάτι που πρέπει να δείτε, με τον μεγαλύτερο λαβύρινθο στην Κύπρο.
  • Στις 29 Ιουνίου, ανήμερα της γιορτής των Αγίων Πέτρου και Παύλου, η κοινότητα διοργανώνει ένα μεγάλο πανηγύρι και γιορτάζει την περίσταση.

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΥΓΟΡΟΥ: 5.389 (ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011)

ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: ΠΑΝΑΓΗΣ ΜΙΧΑΗΛΑΣ